-Ziron. Czekaj chwilę. Załatwiam ważne sprawy.- powiedziałem do Raphaela -To jak?- spytałem cyrulika zwracając się do niego.
Wkradłem się, bardzo cicho. Ech... Czego się nie robi dla przyjaciół? Aż za dużo. Ukryłem się za starą skrzynią, z narzędziami tortur i słuchałem w ciszy rozmowy templariusza Zirona i cyrulika...
-Idę zatem. Twój asasyn zginie, przyrzekam...Mistrzu
Cyrulik odszeł do lochów.
Po cichu zacząłem się zbliżać w stronę cyrulika. Po cichu, by nie nie zdradzić swojej obecności. Jednak wszystko zaczęło się komplikować, gdy...
(Do Filixa)
...natknąłeś się na strażników. Bez wachania Cię złapali.
-No proszę, kolejny asasyn do zabicia-powiedział cyrulik. Skinął ręką, i strażnicy przytaszczyli Cię przed celę. Otworzyli ją, i wrzucili Cię do niej.
-Idziemy po oprawcę-powiedział cyrulik, i odszedł
Wstałeś, i zobaczyłeś człowieka, przykutego do ściany. Ukradłeś pochodnię, która była przed celą, i oświetliłeś ją. Poznałeś u zakutego znajome rysy.
-Aragorn!-krzyknąłeś, podbiegając do więźnia
-Filix, co ty tu do cholery(to nie przekleństwo)robisz?
-Przybyłem, by Cię uratowac
Spojrzałem na celę, na Filixa, i na łańcuchy
-Coś chyba poszło nie tak
Filix usiadł, czekając na oprawcę.
Przybył rycerz. Miał dwuręczny miecz katowski. Kiedy otworzył celę, zdjął hełm...to była ta Templariuszka, którą wcześniej spotkałem. Podeszła, i...otworzyła mojego kajdany. Filix popatrzył zdziwiony.
-Co...ale...-zacząłem, wspierany o Templariuszkę
-Nie ma czasu! Za chwilę przyjdzie tu ten cyrulik, by sprawdzic wasze truchła. Asasynie, pomóż mi!-powiedziała do Filixa. Wyszliśmy: ja podpierany przez Templariuszkę i Filixa. Przed wrotami stały konie. Ja jechałem z Filixem. Uciekliśmy, przed obławą Templariuszy na statek. Na statku odpocząłem. Templariuszka opatrywała mnie, wtedy ją zapytałem:
-Jak Ci na imię, wybawicielko?
-Natalia
-Miło mi Cię poznac-powiedziałem, całując jej dłoń-Ja jestem Aragorn
Popłynęliśmy aż do Masjafu
(Pięc minut przed naszą ucieczką)
Ziron spiął konia, i krzyknął do Raphaela:
-Niestety, ale muszę jechac. Moze innym razem...
I odjechał w stronę Hiszpanii
Templariusz, Morderca
Po powrocie od medyka Alesandro podszedł do nadzorcy lochów i zapytał czy mógł by im pomóc
Ostatnio edytowany przez MrSzynszyl (11-05-2012 13:01:04)
Ekwipunek
-maska
-zardzewiała strzykawka
-skórzane naramiennik
-szata ze znakiem templariuszy
-kapelusz
-skórzane rękawice
-skórzany napierśnik
-skórzany nakolanniki
Sakiewka
-15 denarów
Motto
fatevi portare a capire mio padre
-Tak, zasadniczo jest jeden problem... Jeden z więźniów, Asasyn, nie chce gadac. Podobno masz sprawną rękę w podobnych pracach. Wyciśnij coś z niego...
Templariusz, Morderca
Alesandro zastanowił się chwilę po czym powiedział-Zgadzam się ale niestety musisz mi użyczyć jedną ze swych broni ponieważ moją posiada zastępca mistrza
Ekwipunek
-maska
-zardzewiała strzykawka
-skórzane naramiennik
-kapelusz
-skórzane rękawice
-skórzany napierśnik
-skórzany nakolanniki
Sakiewka
-15 denarów
Motto
-Jasne, wybieraj co chcesz. Oprócz tego, nie ominie Cię nagroda, jeśli coś od niego wyciśniesz...
Templariusz, Morderca
Alesandro wybrał miecz z długim ostrzem po czym podszedł do celi assasyna i zaczął nagrzewać ostrze miecza pochodnią mówiąc przy tym-Assasinie mam dla ciebie pewną grę zadam ci 11 pytań za każdym razem kiedy nie odpowiesz lub skłamiesz odetnę ci 1 palec a gdy nie będziesz miał już palców wbiję ci ten miecz w krok tak głęboko że wyjdzie ci odbytem Ps.masz 10 sekund na odpowiedz i co zgadzasz się co ja mówię uwaga 1 pytanie kto jest twoim mistrzem
Ekwipunek
-maska
-zardzewiała strzykawka
-skórzane naramiennik
-kapelusz
-skórzane rękawice
-skórzany napierśnik
-skórzany nakolanniki
Sakiewka
-15 denarów
Motto
Asasyn, przytrzymywany przez łańcuchy przy ścianie, powiedział do Ciebie:
-Chędoż się!
Templariusz, Morderca
Alesandro jednym zręcznym ruchem odciął kciuk więźniowi po czym powiedział-2 pytanie po co tu przybyłeś
Ostatnio edytowany przez MrSzynszyl (11-05-2012 14:06:25)
Ekwipunek
-maska
-zardzewiała strzykawka
-skórzane naramiennik
-kapelusz
-skórzane rękawice
-skórzany napierśnik
-skórzany nakolanniki
Sakiewka
-15 denarów
Motto
-Po Twoją starą!-powiedział Asasyn, i plunął Ci w twarz...
Templariusz, Morderca
Zła odpowiedź nie polepszasz swojej sytuacji przyjacielu-kończąc to zdanie Alesandro odciął drugi kciuk po czym znów powiedział-3 pytanie czy jest was więcej w okolicy lub w zamku
Ostatnio edytowany przez MrSzynszyl (11-05-2012 14:26:42)
Ekwipunek
-maska
-zardzewiała strzykawka
-skórzane naramiennik
-kapelusz
-skórzane rękawice
-skórzany napierśnik
-skórzany nakolanniki
Sakiewka
-15 denarów
Motto